Visie

De Kleine beer staat voor liefdevol Gastouderschap. Ik kijk wat het kind nodig heeft en speel daar op in. Ik geef ze de kans om dingen uit te proberen, fantasie te laten stromen en samenspel te laten groeien. 

Als een kind wil tekenen of schilderen, dan kan dat. Het tekenmateriaal staat altijd klaar. Als een kind met deeg wil kneden kan dat. Weer of geen weer, we gaan naar buiten en er mag altijd naar hartenlust gekliederd worden met water en zand.

De dag heeft een vast ritme rondom spelen, zingen, eten en slapen, wat de kinderen een gevoel van herkenning en veiligheid geeft. 

Het wennen aan en het kennen van het ritme heeft tijd nodig, maar geeft daarna het vertrouwen dat het goed komt. Afscheid nemen kan in het begin lastig zijn en dat is goed, want dat geeft alleen maar gehechtheid aan. 

Mijn intentie is om jonge kinderen te zien in wie ze zijn. Ze te helpen omgaan met hun innerlijke wereld door de ervaringen die ze opdoen, in verbondenheid met zichzelf en met hun buitenwereld. Dat geeft ze een basis waar ze hun hele leven profijt en plezier aan zullen beleven. En waarmee ze zich kunnen ontwikkelen tot een evenwichtige volwassene met een positief zelfbeeld.