Reviews

“Elidoor is zorgzaam, lief en creëert een erg fijne en warme opvangplek wat voor de kinderen die zij opvangt zal aanvoelen als een warm en veilig nest.

Ze ziet goed in waar de kinderen behoefte aan hebben en maakt hierbij gebruik van haar creativiteit en haar inzicht in de ontwikkeling van het kind.

Daarnaast is ze professioneel en recht doorzee. Het is voor mij erg fijn met haar samenwerken en ik geniet er dan ook zelf ontzettend van wanneer ik haar bezoek. Kijkend naar de ontwikkeling van het kind maakt dat we samen de gastouderopvang en het welzijn van het kind naar een hoger niveau kunnen tillen.

Vandaar dat ik ieder kind een plekje toewens bij Elidoor.” (Esmaralda Buschman houder Gastouderbureau de Hout)

"Elidoor begrijpt natuurlijk (gast)ouderschap. Zij kijkt liefdevol naar het kind en volgt het kind in de ontwikkeling. Zij overlegt met ouders en denkt mee en respecteert onze wensen (onder andere om de kinderen suikervrij en biologisch eten). Zij laat kinderen niet huilen en draagt nu vaak onze jongste ook weer. De kinderen kunnen bij haar écht gelukkig zijn. Dat is ook wat ik van onze kinderen hoor en zie. Ik weet dat onze kids gelukkig zijn als zij écht gezien worden. Het geeft mij altijd een goed gevoel als ik weet dat onze kinderen bij haar zijn." 

"Mijn zoontje gaat nu bijna drie jaar naar Elidoor. Drie dagen in de week. Het is een thuis voor hem geworden waar hij de veiligheid en rust ervaart die hij thuis ook heeft. Het fijne aan gastouderopvang in het algemeen en opvang bij Elidoor in het bijzonder is dat alles aangepast wordt aan wat mijn zoontje nodig heeft. Er is geen rigiditeit in de dagstructuur (zoals nodig als je een grote groep kinderen opvangt), Elidoor weet een balans te vinden in het meebewegen met de kinderen maar ook grenzen te bieden waar nodig. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling en ik heb mijn zoontje zien groeien in bijvoorbeeld het omgaan met andere kinderen. De manier waarop Elidoor hem hierbij heeft ondersteund was opnieuw heel liefdevol, duidelijk en heeft zichtbaar vruchten afgeworpen. Het belangrijkste is dat hij altijd met plezier gaat. Er is nog geen dag voorbij gekomen dat hij geen zin had of dat ik hem niet vrolijk ophaal."

"Wij zijn allemaal zo blij dat we de Kleine Beer gevonden hebben! Elke dag gaat ons meisje er met plezier heen, en laten we haar met het volste vertrouwen achter. De ene dag wordt er vuil geraapt in de buurt, dan weer een hut gebouwd van wilgentakken of koekjes gebakken. Er is avontuur maar ook veel rust en regelmaat, antroposofie maar ook alle openheid en ruimte voor andere ideeën. En er is vooral oneindig veel liefde en respect voor de kinderen. Wij gaan Elidoor nog heel erg missen als ons meisje straks naar de kleuterschool gaat!"

"Wij waren zo blij dat er eindelijk twee plekjes vrij kwamen bij Elidoor voor onze tweeling! Onze meiden gaan sindsdien met ontzettend veel plezier naar Elidoor. De rest van de week krijgen we elke dag de vraag: wanneer mogen we weer naar Elidoor? We halen altijd twee blije kindjes op die van alles vertellen over wat ze allemaal hebben meegemaakt. Samen knutselen, hutten bouwen en lekker de natuur in met de bolderkar. Alles is een avontuur, maar daarnaast is er ook rust en regelmaat. We kunnen alles zeggen en uitwisselen en hebben ook zelf een fijne relatie met Elidoor. We zullen haar enorm gaan missen, nu er verhuisd gaat worden!"